enveloppe

 

ofoutbackvalley@hotmail.com

 
Wij zijn Jolanda Geurts en Pascal van Kempen .

 

We zijn vorig jaar vanuit Belgie naar het mooie Schimmert in Nederland verhuisd

 
Mijn liefde voor dieren en dan voornamelijk honden en paarden begon al toen ik net kon praten , mijn eerste woordjes waren dan ook hond en paard . Mijn hele leven hebben honden dan ook belangrijke rol gespeeld . Dit waren altijd hele tegenstijdige rassen , maar dat had er mee te maken dat ik geen nee kon zeggen als er weer eens gevraagd werd of ik een herplaatser erbij wilde hebben . De liefde voor de herder achtige begon bij het vinden van een Duitse Herder pup in Zuid Frankrijk . Omdat al snel duidelijk was dat deze de deur uitgezet was en ook nog mishandeld was , besloten we hem dan ook mee te smokkelen naar Belgie en noemde we hem Montpellier.  Toen was mij duidelijk dat je met zo'n ras veel meer kon , er ging een wereld voor me open .


Mijn liefde voor de Aussie begon zo'n 15 jaar geleden, toen ik voor het 
eerst een Aussie pup zag. Daarna ben ik me meteen gaan verdiepen in het ras en vond heel veel overeenkomsten met mijn toemalige hond,( ook nog even een herplaatsertje )
een kruising Duitse Herder met Border collie. Dit was een super-hond, voor alles en iedereen en eentje met heel veel werklust. Maar het heeft toen nog zeker 5 jaar geduurd voordat ik serieus op zoek ging naar mijn eerste Aussie , omdat ik vond dat door en de kinderen en de hoeveelheid honden en paarden die we toen hadden  , ik te weinig tijd zou hebben voor zo'n energiek ras !


Mijn zoektocht heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Maar op een gegeven moment was hij er dan toch : mijn eerste Aussie, een reu Quinten (Talisman Year of the Cat) uit Duitsland. 
Een half jaar later kwam mijn eerste teefje erbij namelijk Jodie (Gypsy Woman of Free Spirit). In 2009 zijn er- in samenwerking met Anja Suurmond (kennel of Free Spirit) -uit deze combinatie negen pups geboren. Uit dit nest heb ik een Aussie-teefje zelf gehouden nl. : Paige (Black Magic Woman of Free Spirit). Tussendoor is er nog een Aussie-teefje uit Duitsland bij gekomen. Zij heet Gigi (Talisman 'E Sleeping Beauty). 


Nu is het dus, samen met onze andere dieren (paard, kippen, geiten en katten) een gezellige beestenboel. Onze bedoeling is om Aussies te fokken, waar de mensen net zoveel plezier aan beleven als wij zelf.Het zijn niet de makkelijkste honden , maar mits ervaring met honden en de juiste opvoeding en aanpak, kom je een heel eind . 

Veel  aandacht besteed ik dan ook in het begin van het socialisatie proces. Aan de puppen wordt dan ook de eerste 8 weken voldoende prikkels geboden. Heel belangrijk hierbij vind ik het buiten spelen, waarbij de omgang met andere honden, andere dieren en mensen voorop staat. Ook het wennen aan vreemde geluiden en voorwerpen is een belangrijk punt. Meteen na hun eerste inentingen- met 6 weken- zullen ze dan ook regelmatig mee op stap gaan naar kinderboerderij ,tuincentrum ,bos en veld, en gewoon de straat op aan het riempje!

Deze uitstapjes gebeuren natuurlijk zoveel mogelijk samen met de nieuwe baasjes , zo leren de puppen de baasjes al een beetje kennen en andersom!

 

De puppen groeien in huis op , dus zijn gewend aan alle dag-dagelijkse-dingen !

Met 8 weken hebben de puppen hun eerste enting gehad,zijn ze 4 keer ontwormt, hebben ze een oogtest gehad , is er DNA afgenomen en zijn ze in bezit van een stamboom en paspoort.

 

Wij fokken volgens (en zijn hierbij ook aangesloten ) de regels van de Australian Shepherd Club Belgie (ASCB )

 

 

U kunt ons terug vinden op mijn FB pagina onder Jolanda Geurts 

of op de Of Outback Valley pagina op FB 

.


Veel plezier bij het bezoeken van onze website !

Als u nog vragen heeft of u wenst een bezoek te regelen, dan kunt u ons contacteren.